De stad aan de Arno is het toeristische hoogte­punt van Toscane, een reusachtig openlucht­museum waar de geschiedenis van de renais­sance en het humanisme voor het grijpen ligt. Tegenwoordig is het de hoofdstad van de regio Toscane. Naast handel, bankwezen en wetenschap is het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. Vijftigduizend van de 370.000 inwoners zijn student. Florence is een geweldige stad om te bezoeken en te verblijven. Met vele honderden sfeervolle restaurantjes, cafés, musea, evenementen, kunst & cultuur en leent zich bij uitstek om de rest van het prachtige Toscane te bezoeken. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is: elk jaargetijde heeft zijn eigen charme en  er is altijd veel te doen.

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio

Evenementen in Florence

Evenementen

Winkelen in Florence

Winkelen

Restaurants

Interessante cafés in Florence

Café’s

Piazza del Duomo

Piazza del Duomo

De David van Michelangelo

David van Michelangelo

Uffizi Gallerij

Copyright © Alle rechten voorbehouden Hotelflorence.be  Disclaimer   |  Linkpartners  |  Contact

Hotelflorence.be, de specialist in hotels in en rondom Florence

Hotelflorence.be :

• direct zoeken

• veilig boeken

• keuze uit meer

  dan 300 hotels

• voor elk budget

• laagste

   prijsgarantie

• veel reviews

• veel foto’s


Verras uw partner !

‘Firenze” staat bekend om de vele kunstschatten en culturele evenementen

Diverse

Aanbiedingen

Ook de omgeving is het bezoeken meer dan waard !

HOME Ontdek het  Sfeervolle Florence De David van Michelangelo

Plattegrond Florence

Eten & Drinken in Florence Eten & Drinken in Florence Winkelen in Florence Evenementen Florence Ponte Vecchio Piazza del Duomo David van Michelangelo Uffizi Gallerij Plattegrond Florence Omgeving Florence Muziekfestival Maggio Musicale Fiorentino

Bezienswaardigheden Florence

Forence is een van de wonderen der geschiedenis en als zodanig moet u deze stad ook beschouwen. Weinig landen, laat staan steden, kunnen prat gaan op zo’n overweldigende concentratie van literair, artistiek en politiek talent in zo’n korte tijdsspanne. Namens als Dante, Boccaccio, Giotto, Dontatello, Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Cellini, Machiavelli - om maar enkele van de allergrootste zonen van Florence te noemen - zijn beroemd over de hele wereld. Florence wordt wel eens vergeleken met het Athene van de 5e eeuw voor Christus, echter Florence is meer dan alleen maar een openluchtmuseum van steen, marmer en brons. Haar historische paleizen, indrukwekkende kerken en talloze kunstwerken zijn geen dode overblijfselen . Er wordt door de huidige Florentijnen intensief in geleefd. Wie door deze verbluffende stad wandelt rekt zich letterlijk de hals. Er valt zoveel tegelijk te zien : een rij etalages, een glimp van een binnenplaats, een verbleekt straataltaartje, een verweerd familiewapen, noem maar op.

Florence : schatkamer der kunsten

In het historische centrum van Florence, het ‘centro storico’, liggen de bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar. Het beste is ook om de auto te laten staan en te voet verder te gaan. Doe het kalm aan: de indrukken zijn overweldigend en het is zeker de moeite waard om meerdere keren te stad te bezoeken. Van welke kant u het historische centrum ook betreedt: het is de moeit waard : Op deze website kunnen we maar een fractie van het aanbod van Florence behandelen zoals de grote kunstwerken als het de Duomo, het machtige gebouw met de prachtige koepel van Brunelleschi, of de bekende brug over de Arno, de Ponte Vecchio


Florence heeft een compact centrum

Florence biedt alles voor een heerlijk lang weekend weg, maar is ook zeer geschikt als uitvalsbasis om de omgeving en geheel Toscane te ontdekken. Maar ook heerlijk eten en drinken en fantastisch winkelen behoren tot de vele mogelijkheden. Natuurlijk moet u ook de David van Michelangelo bezoeken of het historische Palazzo Vecchio en laat u overweldigen door de geweldige ambiance, de gezellige drukte, het mooie fleurige Italiaans en vergeet niet om op het terras van een café een heerlijk kopje Espresso te drinken terwijl u de vrolijke Florentijnen gade slaat en de vele straatartiesten.


Bent u op zoek naar een romantisch hotel in het historische centrum. Bekijk op uw gemak ons uitgebreide assortiment aan hotels.

Historisch en modern in één