De stad aan de Arno is het toeristische hoogte­punt van Toscane, een reusachtig openlucht­museum waar de geschiedenis van de renais­sance en het humanisme voor het grijpen ligt. Tegenwoordig is het de hoofdstad van de regio Toscane. Naast handel, bankwezen en wetenschap is het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. Vijftigduizend van de 370.000 inwoners zijn student. Florence is een geweldige stad om te bezoeken en te verblijven. Met vele honderden sfeervolle restaurantjes, cafés, musea, evenementen, kunst & cultuur en leent zich bij uitstek om de rest van het prachtige Toscane te bezoeken. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is: elk jaargetijde heeft zijn eigen charme en  er is altijd veel te doen.

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio

Evenementen in Florence

Evenementen

Winkelen in Florence

Winkelen

Restaurants

Interessante cafés in Florence

Café’s

Piazza del Duomo

Piazza del Duomo

De David van Michelangelo

David van Michelangelo

Uffizi Gallerij

Copyright © Alle rechten voorbehouden Hotelflorence.be  Disclaimer   |  Linkpartners  |  Contact

Hotelflorence.be, de specialist in hotels in en rondom Florence

Hotelflorence.be :

• direct zoeken

• veilig boeken

• keuze uit meer

  dan 300 hotels

• voor elk budget

• laagste

   prijsgarantie

• veel reviews

• veel foto’s


Verras uw partner !

‘Firenze” staat bekend om de vele kunstschatten en culturele evenementen

Diverse

Aanbiedingen

Ook de omgeving is het bezoeken meer dan waard !

HOME Ontdek het  Sfeervolle Florence De David van Michelangelo

Plattegrond Florence

Eten & Drinken in Florence Eten & Drinken in Florence Winkelen in Florence Evenementen Florence Ponte Vecchio Piazza del Duomo David van Michelangelo Uffizi Gallerij Plattegrond Florence Omgeving Florence Muziekfestival Maggio Musicale Fiorentino

David van Michelangelo

Het beroemde beeld van Michelangelo verwijst naar de overwinning van David over de reus Goliath en symboliseert de republikeinse triomf over de tirannie. Naast de ingang van het Palazzo Vecchio staat de David van Michelangelo (een kopie, het origineel uit 1501 bevindt zich in de Accademia), het eerste grote werk dat hij op 30-jarige leeftijd beeldhouwde uit één enkel stuk marmer. Dit kolossale klassieke naakt stelt de bijbelse held voor die de reus Goliath doodde. Het werd gemaakt in opdracht van de stad Florence en kreeg toen het voltooid was een plaats voor het Palazzo Vecchio. In 1873 werd het in de Accademia gezet om het tegen vervuiling en vernieling te beschermen. Een kopie van de David is te zien op zijn oorspronkelijk e plaats op het Piazza della Signoria; een tweede kopei staat midden op het Piazzale Michelangelo. Het beeld drukt een uitzonderlijke kracht en compositorisch evenwicht uit.

David en Goliath

De kunstacademie in Florence werd in 1563 opgericht; het was de eerste school in Europa waar tekenen, schilderen en beeldhouwen werd onderwezen. Sinds 1873 hebben veel Michelagelo’s belangrijkste werken een plaats gevonden in de Accademia. Misschien de beroemdste van allemaal is zijn David (1501). In de grote zaal staan de Slaven (of Gevangenen) van Michelangelo, vier onvoltooide, slechts gechetste beelden, die echter vol leven zijn en die oorspronkelijk bestemd waren voor de graftombe van Paul Julius II te Rome. De gespierde figuren die zich uit het steenlijken te willen bevrijden behoren tot he tmeest dramatische dat Michelangelo heeft voortgebracht. De beelden werden in 1564 aan de Medici’s geschonken door de nicht van Michelangelo en vervolgens in 1585 naar de Grotta Grande in de Boboli-tuinen verplaatst, waar nu afgietsels van de oorspronkelijke beelden zijn te zien.

Galleria dell’Accademia

Het plein werd aangelegd in 1860 door Giuseppe Poggi en staat vol souvenirkraampjes en kopieën van door Mighelengelo gemaakte beelden. Zoals gemeld staat er ook een kopei van de originele David. Wilt u een hotel in Florence boeken dichtbij de David van Michelangelo ? Klik dan hier voor het direct zoeken en boeken van hotel Florence.

Piazzo Michelangelo