De stad aan de Arno is het toeristische hoogte­punt van Toscane, een reusachtig openlucht­museum waar de geschiedenis van de renais­sance en het humanisme voor het grijpen ligt. Tegenwoordig is het de hoofdstad van de regio Toscane. Naast handel, bankwezen en wetenschap is het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. Vijftigduizend van de 370.000 inwoners zijn student. Florence is een geweldige stad om te bezoeken en te verblijven. Met vele honderden sfeervolle restaurantjes, cafés, musea, evenementen, kunst & cultuur en leent zich bij uitstek om de rest van het prachtige Toscane te bezoeken. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is: elk jaargetijde heeft zijn eigen charme en  er is altijd veel te doen.

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio

Evenementen in Florence

Evenementen

Winkelen in Florence

Winkelen

Restaurants

Interessante cafés in Florence

Café’s

Piazza del Duomo

Piazza del Duomo

De David van Michelangelo

David van Michelangelo

Uffizi Gallerij

Copyright © Alle rechten voorbehouden Hotelflorence.be  Disclaimer   |  Linkpartners  |  Contact

Hotelflorence.be, de specialist in hotels in en rondom Florence

Hotelflorence.be :

• direct zoeken

• veilig boeken

• keuze uit meer

  dan 300 hotels

• voor elk budget

• laagste

   prijsgarantie

• veel reviews

• veel foto’s


Verras uw partner !

‘Firenze” staat bekend om de vele kunstschatten en culturele evenementen

Diverse

Aanbiedingen

Ook de omgeving is het bezoeken meer dan waard !

HOME Ontdek het  Sfeervolle Florence De David van Michelangelo

Plattegrond Florence

Eten & Drinken in Florence Eten & Drinken in Florence Winkelen in Florence Evenementen Florence Ponte Vecchio Piazza del Duomo David van Michelangelo Uffizi Gallerij Plattegrond Florence Omgeving Florence Muziekfestival Maggio Musicale Fiorentino

Eten & Drinken in Florence

Eten is een grote passie van de Italianen. Uit eten gaan op een zwoele zomeravond is een onvergetelijke ervaring. Veel restaurants in Toscane serveren alleen Italisaanse gerechten en de meeste concentreren zich op de stevige regionale keuken. Italiaanse restaurants worden op talloze manieren aangeduid, maar in de praktijk zit er qat prijs, gerechten en ambiance betreft weinig verschil tussen een trattoria, osteria of ristorante. In een birreria en een spaghetteria bent u wel iets goedkoper uit.  In Florence liggen de prijzen gemiddeld iets hoger dan in de rest van Italië. Voor de betere restaurants dient u zeker te reserveren. Een maaltijd begint gewoonlijk met een voorgerecht, een zogenaamde antipasti, gevolgd door een primi (tweede voorgerecht), een secundi (hoofdgerecht) en tenslotte een nagerecht. Goede restaurants in het centrum van Florence zijn : Acquacotta, goedkoop, le Mossacce met lokale specialiteiten, Trattoria Mario, gezellig en populair en Paoli, met een fantastische ambiance.

Restaurants

Op de Piazza della Republica bevinden zich veruit de meeste café’s. Bij gilli dat hier al sinds 1773 gevestigd is, drinken de Italianen graag een aperetiefje voor het avondeten. Toscane is een belangrijke wijnproducerende streek. Er worden zowel rode als witte wijnen geproduceerd, maar de rode zijn veruit het meest interessant, met name de Chianti. Chianti wordt gemaakt in zeven zones. De beste wijnen komen over het algemeen uit de streken Classico en Rufina. Ook een rosso di Montalcino is heerlijk. Populair bars of café’s zijn Alimentari, Caffe Strozzi, Giubbe Rosse, Il Barretto Piano Bar, La Vigna, Gilli, Manaresi, Scudieri en enkele wijnkelders: Birreria Centrale, Fiaschetteria al Panino, Vini del Chianti en tenslotte enkele snackbars: Cantinetta del Verrazzano, Giovacchino, Itlay & Italy. Goede ijssalons zijn Gelateria Veneta, Festival del Gelato en Perche No !


Café’s op Piazza della Republica

Bij de Toscaanse keuken ligt de nadruk op boerengerechten, met ingrediënten als olijfolie, tomaten, bonen, ham en salami als basis.  Vooraf wordt vaak de bekende bruschetta gegeten : stukjes geroosterd brood ingewreven met knoflook en olijfolie of besmeerd met tomatenpuree, leverpastij, ansjovis of olijvenpasta. Een andere klassieker is de bistecca alla Fiorentina, een boven open vuur gegrilde biefstuk die op smaak is gebracht met olie en kruiden.

Florentijnse gerechten