De stad aan de Arno is het toeristische hoogte­punt van Toscane, een reusachtig openlucht­museum waar de geschiedenis van de renais­sance en het humanisme voor het grijpen ligt. Tegenwoordig is het de hoofdstad van de regio Toscane. Naast handel, bankwezen en wetenschap is het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. Vijftigduizend van de 370.000 inwoners zijn student. Florence is een geweldige stad om te bezoeken en te verblijven. Met vele honderden sfeervolle restaurantjes, cafés, musea, evenementen, kunst & cultuur en leent zich bij uitstek om de rest van het prachtige Toscane te bezoeken. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is: elk jaargetijde heeft zijn eigen charme en  er is altijd veel te doen.

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio

Evenementen in Florence

Evenementen

Winkelen in Florence

Winkelen

Restaurants

Interessante cafés in Florence

Café’s

Piazza del Duomo

Piazza del Duomo

De David van Michelangelo

David van Michelangelo

Uffizi Gallerij

Copyright © Alle rechten voorbehouden Hotelflorence.be  Disclaimer   |  Linkpartners  |  Contact

Hotelflorence.be, de specialist in hotels in en rondom Florence

Hotelflorence.be :

• direct zoeken

• veilig boeken

• keuze uit meer

  dan 300 hotels

• voor elk budget

• laagste

   prijsgarantie

• veel reviews

• veel foto’s


Verras uw partner !

‘Firenze” staat bekend om de vele kunstschatten en culturele evenementen

Diverse

Aanbiedingen

Ook de omgeving is het bezoeken meer dan waard !

HOME Ontdek het  Sfeervolle Florence De David van Michelangelo

Plattegrond Florence

Eten & Drinken in Florence Eten & Drinken in Florence Winkelen in Florence Evenementen Florence Ponte Vecchio Piazza del Duomo David van Michelangelo Uffizi Gallerij Plattegrond Florence Omgeving Florence Muziekfestival Maggio Musicale Fiorentino

Evenementen Florence

Het gehele jaar door, maar met name in de zomermaanden vinden er in geheel Toscane evenementen plaats die vaak een bintenis hebben met de historie en het verleden van Toscane en Florence. U kunt dan denken aan ridderfestivals, kostuumfestivals, maar ook klassieke en moderne concerten in een historische settings zoals in Amphitheaters. In florence zelf zijn er 3 absolute toppers ons de vele evenementen en festivals die Florence kent, deze zijn het muziekfestival Maggio Musicale Fiorentino, het voetbalevenement Calcio in Costume en het lampionnenfeest La Rificolona.

Florence en Toscaanse evenementen

Het is weer wat anders dan de ridderfestivals, het pijl en boogschieten, het vuurspugen, het lopen op stelten, de straatmuzikanten, de toneelstukken, het ceremonieel werpen met vlaggen, het koetsrijden, het paardrijden etc etc die u veelvuldig in Florence zult aantreffen. Waar hebben we het over ? Over het geweldige gekostumeerde voetbalfeest dat jaarlijks op 19,24 en 28 juni in Florence wordt gehouden. Meer weten ? Klik hier voor Calcio in Costume.


Calcio in Costume

Overal in de straatjes van het Centro Historico van Florence zult u kleinkunstenaars aantreffen die hetzij muziek maken of schilderijen of ander handwerk verrichten, maar ook mime-kunstenaars die vaak beroemde figuren uit het verleden van Florence nabootsen. Het zijn niet de minsten die hier staan, u zult zich vaak verbazen over het vakmanschap en over de hilariteit die ze veroorzaken. Natuurlijk bent u nergens toe verplicht, maar enige blijk van waardering in de vorm van wat financiën is meer dan welkom voor deze kunstenaars ! Wilt u een hotel in Florence boeken  ? Klik dan hier voor het direct zoeken en boeken van hotel Florence.


Straatfestivals