De stad aan de Arno is het toeristische hoogte­punt van Toscane, een reusachtig openlucht­museum waar de geschiedenis van de renais­sance en het humanisme voor het grijpen ligt. Tegenwoordig is het de hoofdstad van de regio Toscane. Naast handel, bankwezen en wetenschap is het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. Vijftigduizend van de 370.000 inwoners zijn student. Florence is een geweldige stad om te bezoeken en te verblijven. Met vele honderden sfeervolle restaurantjes, cafés, musea, evenementen, kunst & cultuur en leent zich bij uitstek om de rest van het prachtige Toscane te bezoeken. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is: elk jaargetijde heeft zijn eigen charme en  er is altijd veel te doen.

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio

Evenementen in Florence

Evenementen

Winkelen in Florence

Winkelen

Restaurants

Interessante cafés in Florence

Café’s

Piazza del Duomo

Piazza del Duomo

De David van Michelangelo

David van Michelangelo

Uffizi Gallerij

Copyright © Alle rechten voorbehouden Hotelflorence.be  Disclaimer   |  Linkpartners  |  Contact

Hotelflorence.be, de specialist in hotels in en rondom Florence

Hotelflorence.be :

• direct zoeken

• veilig boeken

• keuze uit meer

  dan 300 hotels

• voor elk budget

• laagste

   prijsgarantie

• veel reviews

• veel foto’s


Verras uw partner !

‘Firenze” staat bekend om de vele kunstschatten en culturele evenementen

Diverse

Aanbiedingen

Ook de omgeving is het bezoeken meer dan waard !

HOME Ontdek het  Sfeervolle Florence De David van Michelangelo

Plattegrond Florence

Eten & Drinken in Florence Eten & Drinken in Florence Winkelen in Florence Evenementen Florence Ponte Vecchio Piazza del Duomo David van Michelangelo Uffizi Gallerij Plattegrond Florence Omgeving Florence Muziekfestival Maggio Musicale Fiorentino

Omgeving Florence

Toscane heeft een weelderige natuur, met name bloemen en de insecten die daar op afkomen, zoals bijen, krekels , cicaden en sprinkhanen. Jarenlang waren Toscaanse boeren te arm om in moderne landbouwmethoden te investeren, zodat ze hun grond tot voor kort op traditionele wijze bewerkten. De landelijke gebieden zijn daardoor ongerept gebleven, een toevluchtsoord voor veel planten en dieren. In het Noorden bevinden zich de ruige bergen, in het Zuiden de moerassen van de Maremma en in het Westen vindt u de aangename kustplaatsen en een rotsachtige kust. In het midden van Toscane ligt Florence .

Het landschap van Toscane

Florence ligt op het kruispunt van Noord-, West- en Oost-Toscane in een landschap van zacht glooiende hellingen en op ongeveer 3 uur rijden van Milaan en 2,5 uur rijden van Rome. In de directe omgeving van Florence is het oude stadje Fiesole te vinden dat op een heuvel ligt en een prachtig uitzicht over Florence biedt.  De dichtsbijzijnde stad is Pistoia  met het typisch middeleeuwse plein, prachtige kerken met spreekgestoelten uit de vroege Renaissance en de betoverende friezen van het Ospedale del Ceppo - vervaardigd door de vermaarde Della Robbia - is een van de best bewaarde geheimen in Toscane. De omliggende heuvels stralen een serene rust uit en er zijn enkele zeer aantrekkelijke verblijfplaatsen in deze heuvels.


Kruispunt

Indien u op zoek bent naar algemene en gedetaileerde plattegronden van Florence dan klikt u hier en indien u op zoek bent naar plattegronden van heel Toscane dan klikt u hier.

Plattegronden Florence en Toscane