De stad aan de Arno is het toeristische hoogte­punt van Toscane, een reusachtig openlucht­museum waar de geschiedenis van de renais­sance en het humanisme voor het grijpen ligt. Tegenwoordig is het de hoofdstad van de regio Toscane. Naast handel, bankwezen en wetenschap is het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. Vijftigduizend van de 370.000 inwoners zijn student. Florence is een geweldige stad om te bezoeken en te verblijven. Met vele honderden sfeervolle restaurantjes, cafés, musea, evenementen, kunst & cultuur en leent zich bij uitstek om de rest van het prachtige Toscane te bezoeken. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is: elk jaargetijde heeft zijn eigen charme en  er is altijd veel te doen.

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio

Evenementen in Florence

Evenementen

Winkelen in Florence

Winkelen

Restaurants

Interessante cafés in Florence

Café’s

Piazza del Duomo

Piazza del Duomo

De David van Michelangelo

David van Michelangelo

Uffizi Gallerij

Copyright © Alle rechten voorbehouden Hotelflorence.be  Disclaimer   |  Linkpartners  |  Contact

Hotelflorence.be, de specialist in hotels in en rondom Florence

Hotelflorence.be :

• direct zoeken

• veilig boeken

• keuze uit meer

  dan 300 hotels

• voor elk budget

• laagste

   prijsgarantie

• veel reviews

• veel foto’s


Verras uw partner !

‘Firenze” staat bekend om de vele kunstschatten en culturele evenementen

Diverse

Aanbiedingen

Ook de omgeving is het bezoeken meer dan waard !

HOME Ontdek het  Sfeervolle Florence De David van Michelangelo

Plattegrond Florence

Eten & Drinken in Florence Eten & Drinken in Florence Winkelen in Florence Evenementen Florence Ponte Vecchio Piazza del Duomo David van Michelangelo Uffizi Gallerij Plattegrond Florence Omgeving Florence Muziekfestival Maggio Musicale Fiorentino

Piazza del Duomo (het plein van de Dom)

Aan het Piazza del Duomo bevind zich een complex van gebouwen bestaande uit de Duomo (de Dom), het Baptisterium en de Campanile. Het complex is gebouwd op de plaats waarde 4e eeuws kerk van Santa Reparatie stond die in 1294 is afgebroken. (de resten zijn nog te zien in de crypte). Aan de bouw van de in 1294 begonnen Duomo Santa Maria del Fiore namen de beste architekten deel, onder wie Arnolfo di Cambio en Brunelleschie, die de koep construeerde. De op twee na grootste kerk van Italië werd in gebruik genomen in 1436. De bouw van de tweeschalige koepel met een doorsnede van 45 m was destijds een baanbrekende prestatie. In tegenstelling tot vroegere constructies staat deze op een tamboer en is vele malen hoger dan de omringende huizen. In de kerk/dom kunnen maar liefst 20.000 mensen.

Duomo Santa Maria del Fiore (Onze Lieve Vrouw van de Bloemen)

Deze achthoekige doopkapel (waar onder andere Dante is gedoopt) die naast de Dom staat is bekend om het plafond waar in kleurige 13e eeuwse mozaïeken het Laatste Oordeel wordt uitgebeeld. Daarnaast zijn de deuren van Lorenzo Ghiberti befaamd. Deze in 1401 aangebrachte deuren waren bedoeld om te vieren dat Florence bevrijd was van de pest. Deze zeer onderscheidende deuren van prachtig brons waren een van de eerste produkten van de Renaissance. De deuren van het Baptisterium zijn kopieën, de orginelen bevinden zich in het Museo dell’Opera del Duomo. De 10 panelen beelden bijbelse taferelen uit zoals Kaïn en Abel, Abraham, De val van Jericho etc.

Baptisterium San Giovanni

Met zijn 85 meter is de Campanile 6 meter lager dan de koepel. Hij is bekleed met wit, groen en roze Toscaanse marmer. De vrijstaande Campanile van de Duomo is een van de elegantste bezienswaardigheden in florence en werd ontworpen door de geniale Giotto. De bouw begon in 1334. Het schitterende uitzicht op de Duomo en de stad is de klim van 414 treden zeker waard.


Bent u op zoek naar een comfortabel hotel in de buurt van de Piazza del Duomo ? Klik dan hier en zoek en boek uw hotel !

De Campanile (klokketoren)