De stad aan de Arno is het toeristische hoogte­punt van Toscane, een reusachtig openlucht­museum waar de geschiedenis van de renais­sance en het humanisme voor het grijpen ligt. Tegenwoordig is het de hoofdstad van de regio Toscane. Naast handel, bankwezen en wetenschap is het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. Vijftigduizend van de 370.000 inwoners zijn student. Florence is een geweldige stad om te bezoeken en te verblijven. Met vele honderden sfeervolle restaurantjes, cafés, musea, evenementen, kunst & cultuur en leent zich bij uitstek om de rest van het prachtige Toscane te bezoeken. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is: elk jaargetijde heeft zijn eigen charme en  er is altijd veel te doen.

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio

Evenementen in Florence

Evenementen

Winkelen in Florence

Winkelen

Restaurants

Interessante cafés in Florence

Café’s

Piazza del Duomo

Piazza del Duomo

De David van Michelangelo

David van Michelangelo

Uffizi Gallerij

Copyright © Alle rechten voorbehouden Hotelflorence.be  Disclaimer   |  Linkpartners  |  Contact

Hotelflorence.be, de specialist in hotels in en rondom Florence

Hotelflorence.be :

• direct zoeken

• veilig boeken

• keuze uit meer

  dan 300 hotels

• voor elk budget

• laagste

   prijsgarantie

• veel reviews

• veel foto’s


Verras uw partner !

‘Firenze” staat bekend om de vele kunstschatten en culturele evenementen

Diverse

Aanbiedingen

Ook de omgeving is het bezoeken meer dan waard !

HOME Ontdek het  Sfeervolle Florence De David van Michelangelo

Plattegrond Florence

Eten & Drinken in Florence Eten & Drinken in Florence Winkelen in Florence Evenementen Florence Ponte Vecchio Piazza del Duomo David van Michelangelo Uffizi Gallerij Plattegrond Florence Omgeving Florence Muziekfestival Maggio Musicale Fiorentino

Piazza della Signoria

Het Piazza della Signoria ( Het Plein van de Heerlijkheid) staat recht tegenover het Palazzo Vecchio en heeft een zeer verrassende omgeving. In de Middeleeuwen rezen hier huizen van de Ghibellijnen die echter na de overwinnening van de Welfen met de grond gelijk zijn gemaakt,  waarna het verboden was om überhaupt iets op de ruïnes te bouwen. Dat verklaart de bizarre, maar tevens prachtige lege ruimte die is omgeven door paleizen en sober ies versierd met een Neptunes-fontein met betoverende waternimfen en de sierlijke Loggia dei Lanzi.  Reeds sindse de dertiende eeuw, toen begonnen werd met de bouw van Palazzo Vecchio is het Piazza della Signoria het hart van het politieke leven. Het plein is in feite een openbare beeldengallerij, waaronder de bekende (kopie van) de David van Michelangelo.

Het Plein van de Heerlijkheid

Wanneer u op de Piazza della Signoria staat, dan ziet u dat het plein enigszins schuin afloopt. Dat komt doordat hier in de Romeinse tijd het amfitheater van Florentina en twee badhuizen lagen. Als Florence geen romaans, gotische, renaissancistische en barokke schatten bezat, dan zou u zich zonder probleem kunnen toeleggen op het Romeinse verleden van de stad.  In de wijk tussen de Piazza della Signoria en de Piazza della Repubblica werd vroeger het Romeinse leger getraind en bestuurd. De hoofdstraat doorkruiste de huidge Piazza della Repubblica, het gebied eromheen was aangelegd in een patroon van kaarsrechte straten. En wist u de Via Cassia een blenagrijke verbindings- en bevoorradingsroute tussen Florence en Rome was ? Nog meer wetenswaardigheden vindt u in het museum Firenze com’era. Het ligt aan de Via dello Oriuolo en is de hele dag geopend behalve op dinsdag- en zondagmiddag.


Firenze com’era (Florence zoals het vroeger was)

Op de foto aan de rechterkant ziet u het door Giambologna gemaakte ruiterstandbeeld uit 1595 van groothertog Cosimo I, de dman die Toscane onderwierp. Een ander bekend beeld (zie foto bovenaan) is die van de Neptunus-fontein van Ammanannati (1575), waarbij een Romeinse zeegod is omgeven door waternimfen ter herinnering van de Toscaanse overwinningen op zee.

Groothertog Cosimo I