De stad aan de Arno is het toeristische hoogte­punt van Toscane, een reusachtig openlucht­museum waar de geschiedenis van de renais­sance en het humanisme voor het grijpen ligt. Tegenwoordig is het de hoofdstad van de regio Toscane. Naast handel, bankwezen en wetenschap is het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. Vijftigduizend van de 370.000 inwoners zijn student. Florence is een geweldige stad om te bezoeken en te verblijven. Met vele honderden sfeervolle restaurantjes, cafés, musea, evenementen, kunst & cultuur en leent zich bij uitstek om de rest van het prachtige Toscane te bezoeken. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is: elk jaargetijde heeft zijn eigen charme en  er is altijd veel te doen.

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio

Evenementen in Florence

Evenementen

Winkelen in Florence

Winkelen

Restaurants

Interessante cafés in Florence

Café’s

Piazza del Duomo

Piazza del Duomo

De David van Michelangelo

David van Michelangelo

Uffizi Gallerij

Copyright © Alle rechten voorbehouden Hotelflorence.be  Disclaimer   |  Linkpartners  |  Contact

Hotelflorence.be, de specialist in hotels in en rondom Florence

Hotelflorence.be :

• direct zoeken

• veilig boeken

• keuze uit meer

  dan 300 hotels

• voor elk budget

• laagste

   prijsgarantie

• veel reviews

• veel foto’s


Verras uw partner !

‘Firenze” staat bekend om de vele kunstschatten en culturele evenementen

Diverse

Aanbiedingen

Ook de omgeving is het bezoeken meer dan waard !

HOME Ontdek het  Sfeervolle Florence De David van Michelangelo

Plattegrond Florence

Eten & Drinken in Florence Eten & Drinken in Florence Winkelen in Florence Evenementen Florence Ponte Vecchio Piazza del Duomo David van Michelangelo Uffizi Gallerij Plattegrond Florence Omgeving Florence Muziekfestival Maggio Musicale Fiorentino

Voetbalevenement Calcio in Costume !

Veel festivals herdenken veldslagen en historische gebeurtenissen die eeuwen terug hebben plaatsgevonden. Andere vinden hun oorsprong in middeleeuwse toernooien. Toch zijn het niet alleen nabootsingen van de geschiedenis om de toeristen te vermaken. Het zijn levende festivals die goed georganiseerd zijn, met veel aandacht voor details. Dit is te zien aan het borduurwerk op de kostuums die de ddelnemers dragen. Het festival Calcio in Costume, gekostumeerd voetballen wordt gehouden op 19, 24 en 28 juni en als lokatie wordt meestal gekozen voor  het Piazza di Sante Croce. Dit eeuwenoude spel is een combinatie van voetbal en rugby en wordt gespeeld met vier teams van 27 man. Elk team vertegenwoordigd een middeleeuwse rione (district ) van de stad.

Calcio in Costume

Bij de Calcio in Costume gaat het er vaak ruw aan toe en de supporters zijn erg loyaal. De finale wordt gehouden op 28 juni en de prijs is een levende koe. Haast nog spectaculairder dan de wedstrijd zelf is de optocht die eraan voorafgaat, als Florentijnen gekleed in renaissancekostuums met trompetten en trommels naar het plein opmarcheren. Deze gebeurtenissen worden gevolgd door een vuurwerk om tien uur ‘s avonds, dat het best worden gevolgd vanaf de noordelijke oever van de Arne tussen ponte Vecchio en Ponte alle Grazie.


Wilt u een sfeervol middeleeuws hotel in het historische centrum van Florence boeken  ? Klik dan hier voor het direct zoeken en boeken van hotel Florence.

Hoofdprijs : levende koe