Dé specialist in hotels in en rondom Florence

Omgeving Florence

Zonnebloem in Volterra

Het landschap van Toscane

Toscane heeft een weelderige natuur, met name bloemen en de insecten die daar op afkomen, zoals bijen, krekels , cicaden en sprinkhanen. Jarenlang waren Toscaanse boeren te arm om in moderne landbouwmethoden te investeren, zodat ze hun grond tot voor kort op traditionele wijze bewerkten. De landelijke gebieden zijn daardoor ongerept gebleven, een toevluchtsoord voor veel planten en dieren. In het Noorden bevinden zich de ruige bergen, in het Zuiden de moerassen van de Maremma en in het Westen vindt u de aangename kustplaatsen en een rotsachtige kust. In het midden van Toscane ligt Florence .

Advertentie

Kruispunt

Florence ligt op het kruispunt van Noord-, West- en Oost-Toscane in een landschap van zacht glooiende hellingen en op ongeveer 3 uur rijden van Milaan en 2,5 uur rijden van Rome. In de directe omgeving van Florence is het oude stadje Fiesole te vinden dat op een heuvel ligt en een prachtig uitzicht over Florence biedt.  De dichtsbijzijnde stad is Pistoia  met het typisch middeleeuwse plein, prachtige kerken met spreekgestoelten uit de vroege Renaissance en de betoverende friezen van het Ospedale del Ceppo - vervaardigd door de vermaarde Della Robbia - is een van de best bewaarde geheimen in Toscane. De omliggende heuvels stralen een serene rust uit en er zijn enkele zeer aantrekkelijke verblijfplaatsen in deze heuvels.

Thumbnail kaart florence

Plattegronden Florence en Toscane

Indien u op zoek bent naar algemene en gedetaileerde plattegronden van Florence dan klikt u hier en indien u op zoek bent naar plattegronden van heel Toscane dan klikt u hier.

Advertentie


Ontdek het sfeervolle Florence!

Restaurants Florence Restaurants
Ponte Vecchio Florence Ponte Vecchio
Piazza della Signoria Piazza della Signoria
Winkelen in Florence Winkelen
Piazza del Duomo Piazza del Duomo
Fiesole Omgeving Florence
Cafes in Florence Café's
David van Michelangelo David van Michelangelo
Thumbnail kaart Toscane Plattegrond Toscane
Evenementen in Florence Evenementen
Uffizi galerij Uffizi Galerij
Thumbnail kaart Florence Plattegrond Florence