De stad aan de Arno is het toeristische hoogte­punt van Toscane, een reusachtig openlucht­museum waar de geschiedenis van de renais­sance en het humanisme voor het grijpen ligt. Tegenwoordig is het de hoofdstad van de regio Toscane. Naast handel, bankwezen en wetenschap is het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. Vijftigduizend van de 370.000 inwoners zijn student. Florence is een geweldige stad om te bezoeken en te verblijven. Met vele honderden sfeervolle restaurantjes, cafés, musea, evenementen, kunst & cultuur en leent zich bij uitstek om de rest van het prachtige Toscane te bezoeken. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is: elk jaargetijde heeft zijn eigen charme en  er is altijd veel te doen.

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio

Evenementen in Florence

Evenementen

Winkelen in Florence

Winkelen

Restaurants

Interessante cafés in Florence

Café’s

Piazza del Duomo

Piazza del Duomo

De David van Michelangelo

David van Michelangelo

Uffizi Gallerij

Copyright © Alle rechten voorbehouden Hotelflorence.be  Disclaimer   |  Linkpartners  |  Contact

Hotelflorence.be, de specialist in hotels in en rondom Florence

Hotelflorence.be :

• direct zoeken

• veilig boeken

• keuze uit meer

  dan 300 hotels

• voor elk budget

• laagste

   prijsgarantie

• veel reviews

• veel foto’s


Verras uw partner !

‘Firenze” staat bekend om de vele kunstschatten en culturele evenementen

Diverse

Aanbiedingen

Ook de omgeving is het bezoeken meer dan waard !

HOME Ontdek het  Sfeervolle Florence De David van Michelangelo

Plattegrond Florence

Eten & Drinken in Florence Eten & Drinken in Florence Winkelen in Florence Evenementen Florence Ponte Vecchio Piazza del Duomo David van Michelangelo Uffizi Gallerij Plattegrond Florence Omgeving Florence Muziekfestival Maggio Musicale Fiorentino

Lampionnenfeest La Rificolona

Ona, Ona, Ona!

Ona, Ona, Ona,

O che bella Rificolona,

La mia l'é coi fiocchi,

La tua l'é coi pidocchi!


(Ona, ona, ona,

Wat een mooie Rificolona,

De mijne is gebonden,

In de jouwe zitten luizen !)

La Rificolona

Het bovenstaande liedje wordt gezongen tijdens de lampionnenoptocht in het begin van september van ieder jaar. Kinderen gaan op pad met lampionnen, maar ook de volwassenen laten zich niet onbetuigd en maken prachtige bouwsels van papiermaché, van binnenuit verlicht.

Voor jong en oud

Naar alle waarschijnlijk is dit feest in begin 1500 ontstaan omdat op 7 september altijd de belangrijkste laatste dag van de markt was en de boeren en inwoners van de gehele regio al heel vroeg naar Florence trokken met hun goederen. Hierbij gebruikten ze de lantaarns tijdens de donkere tocht. Deze boeren waren op hun best gekleed, echter in hun pogingen schoten ze wel eens te ver door en werden dan heimelijk uitgelachen door de stadsmensen. Nog steeds noemt men iemand die ‘overdressed’  is en teveel make-up gebruikt een zogenaamde Rifficolona !


Wilt u een sfeervol middeleeuws hotel in het historische centrum van Florence boeken  ? Klik dan hier voor het direct zoeken en boeken van hotel Florence.

Traditie