De stad aan de Arno is het toeristische hoogte­punt van Toscane, een reusachtig openlucht­museum waar de geschiedenis van de renais­sance en het humanisme voor het grijpen ligt. Tegenwoordig is het de hoofdstad van de regio Toscane. Naast handel, bankwezen en wetenschap is het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. Vijftigduizend van de 370.000 inwoners zijn student. Florence is een geweldige stad om te bezoeken en te verblijven. Met vele honderden sfeervolle restaurantjes, cafés, musea, evenementen, kunst & cultuur en leent zich bij uitstek om de rest van het prachtige Toscane te bezoeken. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is: elk jaargetijde heeft zijn eigen charme en  er is altijd veel te doen.

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio

Evenementen in Florence

Evenementen

Winkelen in Florence

Winkelen

Restaurants

Interessante cafés in Florence

Café’s

Piazza del Duomo

Piazza del Duomo

De David van Michelangelo

David van Michelangelo

Uffizi Gallerij

Copyright © Alle rechten voorbehouden Hotelflorence.be  Disclaimer   |  Linkpartners  |  Contact

Hotelflorence.be, de specialist in hotels in en rondom Florence

Hotelflorence.be :

• direct zoeken

• veilig boeken

• keuze uit meer

  dan 300 hotels

• voor elk budget

• laagste

   prijsgarantie

• veel reviews

• veel foto’s


Verras uw partner !

‘Firenze” staat bekend om de vele kunstschatten en culturele evenementen

Diverse

Aanbiedingen

Ook de omgeving is het bezoeken meer dan waard !

HOME Ontdek het  Sfeervolle Florence De David van Michelangelo

Plattegrond Florence

Eten & Drinken in Florence Eten & Drinken in Florence Winkelen in Florence Evenementen Florence Ponte Vecchio Piazza del Duomo David van Michelangelo Uffizi Gallerij Plattegrond Florence Omgeving Florence Muziekfestival Maggio Musicale Fiorentino

  De geschiedenis van Florence

Rond 1000 voor Christus werd het gebied tussen de Arno-vallei en de Tiber bewoond door de Etrusken, een geheimzinnig volk, waarschijnlijk, waarschijnlijk van een oosterse afkomst met een pre-Indoeuropese taal. Van de Etrusken (door de Grieken Tyrrhenoi genoemd) komen de namen Etrurië en Tuscia. Men had het Toscane destijds opgedeeld in een aantal zelfstandige regio’s. In die tijd ontstonden Fiesole, Florence, Volterra, Populonia, Arezzo, Chiusi, Siena en vele anderen. In de daaropvolgende eeuwen breidden de Etrusken hun heerschappij nog verder uit over een deel van de Po-vlakte en over Corsica. Echteri n de Vde eeuw voor Christus werden ze door de Grieken en de Carthagiërs verslagen en verdwenen uiteindelijk nadat ze in de 2e eeuw voor Christus door de Romeinen werden verslagen.  

De Etrusken

In de Romeinse tijd raakte geheel Toscane in verval ondanks de aanleg van belangrijke wegen (Aurelia en Cassia), acquaducten en andere openbare werken, waarvan overal nog gave restanten zijn te vinden. In de vroege Middeleeuwen werd het gebied een hertogdom, maar Lucca was de enige stad die van groot belang was in de streek, de andere steden waaronder Florence waren niet meer dan dorpen. Vanaf de 12e eeuw na Christus kwam de grote opleving als Pisa begint met de handel met het Verre Oosten. In Siena en Florence bloeien de industrie (textiel) en financiële activiteiten (bankwezen) op. Florence werd steeds machtiger en was vanaf de 13e eeuw heerser over geheel Toscane. Alleen Lucca en Siena waren nog zelfstandig. In 1434 kwam de familie Medici aan het roer van Florence.


De Romeinen

De gemeentepolitiek van Florence werd vanaf 1434 bepaald door de Medici, leden van een rijke koopmans­familie, onder wie Florence zich ontwikkelde tot een centrum voor kunst en wetenschap. Na de inname van de stad door Karel V, in 1530, werd Alessandro de' Medici aangesteld als her­tog van Florence, zijn opvolger Cosimo I regeer­de als groothertog van Toscane en Florence werd dé leidinggevende stad in geheel Italië. De opvolgers van Cosimo de Grote waren echter minder bekwaam en de rol van Toscane werd op nationaal niveau minder. De laatste groothertog van de Medici familie, Gian Gastone, stierf kinderloos in 1737 en de macht kwam in handen van de Hertogen van Lotharingen en aan het begin van de 19e eeuw werd Toscane deel van het Franse Keizzerrijk. Tijdens de 1e en 2e Wereldoorlog raakte Toscane in een diepe depressie. Daarna bloeide Toscane weer op,  voornamelijk door het toerisme.

De Medici