De stad aan de Arno is het toeristische hoogte­punt van Toscane, een reusachtig openlucht­museum waar de geschiedenis van de renais­sance en het humanisme voor het grijpen ligt. Tegenwoordig is het de hoofdstad van de regio Toscane. Naast handel, bankwezen en wetenschap is het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. Vijftigduizend van de 370.000 inwoners zijn student. Florence is een geweldige stad om te bezoeken en te verblijven. Met vele honderden sfeervolle restaurantjes, cafés, musea, evenementen, kunst & cultuur en leent zich bij uitstek om de rest van het prachtige Toscane te bezoeken. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is: elk jaargetijde heeft zijn eigen charme en  er is altijd veel te doen.

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio

Evenementen in Florence

Evenementen

Winkelen in Florence

Winkelen

Restaurants

Interessante cafés in Florence

Café’s

Piazza del Duomo

Piazza del Duomo

De David van Michelangelo

David van Michelangelo

Uffizi Gallerij

Copyright © Alle rechten voorbehouden Hotelflorence.be  Disclaimer   |  Linkpartners  |  Contact

Hotelflorence.be, de specialist in hotels in en rondom Florence

Hotelflorence.be :

• direct zoeken

• veilig boeken

• keuze uit meer

  dan 300 hotels

• voor elk budget

• laagste

   prijsgarantie

• veel reviews

• veel foto’s


Verras uw partner !

‘Firenze” staat bekend om de vele kunstschatten en culturele evenementen

Diverse

Aanbiedingen

Ook de omgeving is het bezoeken meer dan waard !

HOME Ontdek het  Sfeervolle Florence De David van Michelangelo

Plattegrond Florence

Eten & Drinken in Florence Eten & Drinken in Florence Winkelen in Florence Evenementen Florence Ponte Vecchio Piazza del Duomo David van Michelangelo Uffizi Gallerij Plattegrond Florence Omgeving Florence Muziekfestival Maggio Musicale Fiorentino

Winkelen in Florence

Als centrum voor mode en antiek is Florence duur, maar onovertroffen. Koopjes zijn er ook genoeg, vooral lederwaren en schoenen. Gastronomen vinden een groot assortiment wijn, olijfolie en gekonfijte vruchten. In het westen van het centrum vindt u veel leuke winkeltjes. Aan de ene kant van dit deel van Florence ligt het spoorwegstation (een zeldzaam voorbeeld van moderne architectuur in het centrum) en aan de andere kant ligt de Ponte Vecchio. Tussen deze twee punten is er wel voor een ieder iets dat hem interessant lijkt.  Ook op het Piazza della Repubblica is het goed winkelen: van de goedkope spullen op de mercato Nuovo tot de showrooms van de exclusieve couturiers in de Via della Vigna Nuova en de Via de’ Tornabuoni. In de kleine straatjes eromheen zetten ambachtslieden de trotse ambachtelijke tradities van Florence voort, van steenhouwen tot restauratiewerk. De grootste markt in Florence is de Mercato di  San Lorenzo, de centrale straatmarkt in florence. Mercato delle Pulci is een vlooienmarkt.

Grote diversiteit en unieke winkels en galleries : voor ieder wat wils

Florence is in feite één groot openluchtmuseum, maar wel een waarbinnen vele moderne zaken hun plekjes hebben gevonden. De moderne winkels in de historische panden zijn op zich al een attractie en een lust voor het oog. U vindt er vele moderne kledingzaken, zowel betaalbaar als bijna onbetaalbaar (de showrooms van de grote couturiers), maar ook specialiteitenzaken zoals Vespa specialisten, waar u echt van alles op het gebied van de legendarische Vespa scooter kunt kopen, maar ook grote specialiteitenzaken op het gebied van ijsmachines, koffie en espresso automaten en noem maar op. Zonder uitzondering dus gevestigd in historische, sfeervolle panden waardoor de winkelbeleving fantastisch is. Klik hier om een hotel te zoeken en te boeken.Moderne winkels

In de markthallen bij San Lorenzo vindt u alle ingrediënten voor de echte Toscaanse keuken. Kijk op de Ponte Vecchio eens uit naar sieraden. Via Tornabuoni en zijstraten zijn hét adres voor de grote Italiaanse  en buitenlandse modemerken. Ook op het Piazza della Repubblica is het goed winkelen:  de Via della Vigna Nuova en de Via de’ Tornabuoni. In de kleine straatjes eromheen zetten ambachtslieden de trotse ambachtelijke tradities van Florence voort, van steenhouwen tot restauratiewerk tot aan leerbewerking. Hier kunt u nog echt vakwerk kopen voor niet al te hoge tarieven. Sowieso kunt u dan even genieten bij één van de vele Espresso barretjes, waar u een heerlijk Café Machhiato kunt drinken of een zware Espresso. Florence is genieten, zowel voor de inwendige als uitwendige mens. In combinatie met een goedkope vlucht kunt u kiezen voor budgethotelletjes en zo een fantastich lang weekend beleven.

Ambachtelijke winkels